Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΝάζος, Αντώνιος
dc.contributor.authorΚυριαζής, Απόστολος
dc.date.accessioned2016-09-20T07:30:51Z
dc.date.available2016-09-20T07:30:51Z
dc.date.issued2016-06
dc.identifier.urihttp://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2993
dc.description.abstractΗ Εκτίμηση του Επαγγελματικού Κινδύνου παίζει εναν εξαίχοντα ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και ευημερίας των εργατών. Κάθε βιομηχανία θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και την ισχύοσα νομοθεσία η οποία προσδιορίζει επακριβώς τα καθήκοντα των εργοδοτών προκειμέου να δημιουργήσουν ενα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον. Ο στόχος της παρούσας διπλωματικής είναι διπλός: 1) να παρέχει την σχετική εθνική νομοθεσία η οποία βρίσκεται σε εναρμόνιση με τους Διεθνείς και Ευρωπαικές Κανονισμούς για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων και 2) η διεξαγωγή εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου για μια σοκολατοβιομηχανία στην Ελλάδα. Αρχικά ορίζονται και περιγράφονται τα διαφορετικά είδη κινδύνων, οι κύριες αιτίες που τους προκαλούν και κατόπιν γίνεται η κατηγοριοποίηση τους. Αμέσως μετά, περιγράφονται τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται για την μείωση των κινδύνων ενώ παρέχονται σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των εργαζομένων, του υπεύθυνου ασφαλείας, του ιατρού εργασίας και των εργοδοτών. Τέλος αναλύεται η μεθοδολογία που ακολουθείτε για την πραγματοποίηση μελέτης επαγγελματικού κινδύνου. Η Μελέτη Επαγγελματικού κινδύνου που διεξήχθη για την περίπτωση της σοκολατοβιομηχανίας έχει οργανωθεί ως εξής: κατ'αρχήν ορίζεται η επικινδυνότητα ως συνάρτηση της συχνότητας εμφάνισης κινδύνου, της σοβαρότητας αποτελέσματος και του επιπέδου εφαρμοσμένου ελέγχου. Ακολούθως, γίνεται εκτίμηση της επικινδυνότητα των παραγόντων που συναντώνται στο μηχανουργείο, στο ηλεκτρολογείο και το τμήμα παραγωγής. Τέλος, καταγράφονται οι παράγοντες που η αντίστοιχη επικινδυνότητα υπερβαίνει ενα αποδεκτό όριο , προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις και μέτρα για την μείωση τους ενώ τίθεται ενα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των προτάσεων αυτών.el
dc.format.extent86 σελ.el
dc.language.isoelel
dc.publisherΑ.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.el
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectTPSH::Τεχνολογία::Βιομηχανίαel
dc.subjectTPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Εργασία::Ασφάλεια Εργαζομένωνel
dc.titleΑνάλυση και μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου σε βιομηχανία σοκολατοειδών προϊόντωνel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚαββαδίας, Κοσμάς
dc.contributor.committeeΝάζος, Αντώνιος
dc.contributor.departmentΤμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.contributor.facultyΣχολή Τεχνολογικών Εφαρμογώνel
dc.subject.keywordΕπαγγελματικός κίνδυνοςel
dc.subject.keywordΑσφάλεια εργαζομένωνel
dc.subject.keywordΑσφάλεια εργασίαςel
dc.subject.keywordΕκτίμηση επικινδυνότηταςel
dc.subject.keywordΚλάδος σοκολατοποιϊαςel
dc.description.abstracttranslatedOccupational Safety and Health (OSH) in industries plays a significant role in securing the safety and the welfare of the employees. Every industry has to comply with the legislation which specifies the duties that must be performed by the employers in order to create a safe and healthy workplace. The objective of the thesis is two-fold: 1) provide all the relative national regulations and legislation which are in harmonization with the International and European conventions for ensuring the Safety and Health (HSL) of the employees and 2) conduct an OSH for a chocolate company in Greece. At first the different kinds of workplace hazards are being defined and described, their main causes are introduced, and a classification of the risks is performed. After that, the safety measures that must be taken in order to reduce the risks are depicted and valuable information regarding the responsibilities of the employee, the safety manager, the occupational doctor and the employer are provided. Finally, the methodology for conducting an OSH is described. The OSH in the chocolate company in particular is organized as follows: at first the risk assessment is specified as a function of the frequency of the hazard, the severity of the hazard and the control level. Consequently, the risk is assessed in the mechanical, the electrical and the manufacturing sectors of the chocolate industry. Finally, all the risks above an acceptable limit are identified while measures/solutions are proposed and a timeline relative to the severity of the hazard is set for the realization of the proposals.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου "Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά", του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"